Борисов маха Иво Димов от шефското място в ГЕРБ Хасково

„Не знаех, че Иво Димов е областен координатор на ГЕРБ. Сега, след като разбрах от теб, ще го махна”, зарече се премиерът Бойко Борисов в интервю на Сашо Диков по телевизия Канал 3, излъчено снощи. Премиерът отговори на въпроси на журналиста, който попита защо не махне Иво Димов, лидер на областата организация на ГЕРБ - Хасково, за когото е доказано, че е използвал документ с невярно съдържание (става дума за прословутата диплома за висше образование от Пловдивсия университет, за която прокуратурата доказа, че е фалшива). Борисов подчерта, че и сега, дори само при съмнения, освобождава от партията за нарушения.

„Знам, че е кмет, хората в Димитровград са си го избрали. Аз не мога да махна кмета на Димитровград. Не знаех, че е областен координатор. Мислех, че е Иван Петров, заяви Борисов. „Иван Петров г-н Цветанов го смени на една среднощна пресконференция, в един януарски ден", обясни Сашо Диков. „Сетих се, че го сменихме, вечерта беше Изпълнителната комисия, сменихме четирима или петима областни координатори, и на Варна, и други", посочи Борисов и допълни: но не знаех, че е Иво Димов. Като кмет работи добре, каза Борисов.

Известният с критичността си журналист Сашо Диков натисна премиера на тема полицейска държава. „Българите искат да живеят в нормална държава, а не в тъпа милиционерска атмосфера, която е създадена в момента”, заяви Диков в очите на Борисов.

„Това са глупости”, отсече Борисов. "Считаш ли, че България е милиционерска държава, щом пред хиляди и милиони хора в момента можеш да говориш това", допълни премиерът. "Почваш да говориш неща, които не са верни, преди два дни си ми се обадил и казваш, че искаш интервю. Някой да ти е казал какви въпроси да ме питаш, някой да ти е казал, че ако питаш нещо, ще ти вземат камерата и касетата. Никой", заяви Борисов. Пълна свобода имаш, стоиш пред премиера в момента, задаваш му каквито искаш въпроси и никой не ти пречи", каза още той. „Това е максимумът, никъде го няма това в света. Мислиш ли, че в Съединените щати някой ще отиде при Обама, при Меркел и т.н., без да му кажат - дайте ни въпросите", каза още Борисов.

Цялото интервю можете да видите тук.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини