В Свиленградско дъжд, в тополовградско сняг. В Хасково и двете, но следобед

Слаб дъжд вали тази сутрин в района на Свиленград, съобщиха от хасковската метеорологична станция. Около два литра на квадратен метър е валежът в селата Вълче поле, Орешец, Долно Черковище. В тополовградско пък прехвърча сняг, допълват от Областното пътно управление. Снеговалежът обаче е слаб, засега не натрупва, от Пътното дори не са пуснали снегопочистващите машини, макар да имат готовност.

Минималните температури тази нощ в Хасково бяха около нула градуса. През деня те леко ще се покачват, като се очаква достигнатите максимални стойности да са около 4 по Целзий. Следобед в областния град са възможни превалявания от дъжд и сняг, но слаби. Температурите след обяд също ще се понижат слабо.

По-съществено застудяване се очаква от тази вечер. Утре ще е още по-студено, ще има и вятър. Такова ще е времето поне до Нова година – студено, мъгливо и ветровито.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия, няма въведени ограничения, казаха още от Пътното. Въпреки това шофирайте с повишено внимание, защото е възможно да се натъкнете на заледени участъци.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини