Бунтът на масите: кръчмарите днес на „Свобода”

Десетки несервирани маси ще подредят днес тук протестиращите ресторьнтьори

Десетки празни маси ще наредят днес в 15.30 часа под прозореца на областния управител Ирена Узунова протестиращи ресторантьори от Хасково. Бунтът на масите е срещу тоталната забрана за пушене в закрити помещения, която опразни кръчмите и намали наполовина оборотите в бранша. Протестът е организиран от Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите и се провежда в няколко областни града, сред които и Хасково. Бизнесът иска връщането на стария закон, според който в заведенията се обособяват помещения за пушачи и за непушачи.

Искаме равни права, зали за пушачи и за непушачи, искаме да спре мълчанието на масите по заведенията, обобщава шефът на хасковската структура на Асоциацията Стойчо Ганашев. Надяваме се, че повечето колеги от Хасково, както и хората, ще подкрепят протеста ни на пл. "Свобода", добави той.

Членовете на браншовата организация в Хасково са около стотина. Всички те се противопоставят на несправедливостите на забраната за тютюнопушене. Хасковските членове на Асоциацията работят за смекчаване на негативните социални и икономически въздействия на тази забрана, коментира Стойчо Ганашев.

Според него решението дали да се пуши или не в частни помещения, трябва да е на собствениците на тези помещения, а не на отделни социални групи или правителствени структури. Ние не защитаваме употребата на тютюн, но всеки има свободен избор и затова искаме равни права и за двете страни, допълни той. Ресторантьорите са готови да предоставят хиляди квадратни метри площ в заведенията си за кампания, организирана от държавата за вредата от тютюнопушенето.

Не искаме да закриваме работни места, а да създаваме нови, заявява още шефът на ресторантьорите и хотелиерите в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини