Новата Синя зона скара община и областна. Преглед на регионалния печат

Новата Синя зона скара община и областна, темата за вчерашния скандал е водеща и за двата регионални вестника – „Новинар юг” и „Хасковска Марица”. Кметът и шефът на ОбС-Хасково дадоха нарочна пресконференция по повод писмо от областния управител Ирена Узунова, в което се иска преразглеждане на решението на съветниците от последната сесия. На нея бе разширена синята зона. Новите места за платено паркиране обаче не са съгласувани с КАТ, което е изискване в наредбата на Общинския съвет, мотивира се губернаторката. Според общината това не е наложително, защото двата паркинга – на областната администрация и до МВР-Хасково, са си били паркинги и досега. Елегантно обаче се пропуска фактът, че в атакуваното решение към Синята зона се добавят, освен тези два паркинга, още две улични отсечки на ул. „Козлодуй”. А те не са били ничий паркинг. Освен това едва ли някой в КАТ ще си ритне трудовата книжка, за да съгласува с подписа си зона за платено паркиране върху тротоар, както е например до Енергото, защото паркирането върху тротоар е категорично забранено от закона за движение по пътищата.

Изгоря спорен продаден имот на „Враня”, анонс със снимка на първа страница в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та. За вчерашния пожар в центъра на Хасково.

Иван Петров се усуква около ДПС, заглавие с въпросителна накрая над главата на вестника, дописката е водеща на 2-ра. Според неназован източник на вестника е имало тайна среща между депутата от ГЕРБ Иван Петров и колегите му от ДПС Лютви Местан и Христо Бисеров в Главан. Пред изданието Иван Петров отрича да е имало такава среща. Това обаче не пречи в заглавието да се лансира твърдението на неназования източник, като му се сложи питанка, за всеки случай.

Класика.

КЗК спря обществена поръчка за 1.9 млн. лв. в „Армира”, пише още на страницата. Комисията е спряла процедурата още преди старта й с мотив, че в условията по търга се стеснява кръгът от възможните участници.

И това си е класика. Да не би в Ивайловград да се се увлекли дотам, че да са написали дори името на фирмата, която трябва да спечели?

Българите са гладни и жадни за справедливост, заглавие на интервю на 5 страница с поета от Казанлък Румен Денев. Повод за интервюто е премиерата на книгата му „Град България”.

Архангеловден скромен заради смъртта на Максим, акцент под водещия материал на първа страница в „Хасковска Марица”.

Любимец стопи 700 000 лева от дълга, акцент от 2-ра. За публичния отчет за първата година на кмета на Любимец Анастас Анастасов. Той поел общината с 2.6 млн. борч.

Отказаха помощ за топло на инвалид, водещо на 3-та. 70-годишната Иванка Нешкова получила отказ от социалните за помощите за отопление през зимата. Причина за това била рентата от 390 лева, които бабата получила месец преди да подаде молба за помощите. С нея доходът й прескочил, макар и с малко, границата на минималния изискван доход за подпомагане. Старицата се чуди с какво ще се топли през зимата.

Ами какво има да се чуди, много хора посрещат зимата не с 390 лева в резерв, а направо на червено.

Три прости начина да уловим сом, провокативно заглавие на рибарската 4 страница с автор акад. Щерю Щерев. Титулуваме го академик, вместо досегашното професор, защото Щерю надмина себе си, след като заряза шарани, червеноперки и прочие дребосък, нагази в Марица и взе да измъкна огромни чудовища от водите й. А за заглавието – не му се доверявайте, няма прост начин да уловим сом, всичките са сложни.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини