Renault със своя яка версия на Duster

След като Volkswagen показаха своя концептуален Taigun по време на автомобилното изложение в Сао Пауло, по форумите доста започна да се шушука, че моделът немалко напомня на Dacia Duster. Сега нещата стават още по-интересни, след като от Renault показаха прототипа си DCross Concept, който пък си е директно базиран на Duster.



В Бразилия Renault предлага всички модели на Dacia, но под своята марка – включително и Duster. Но каква е работата с новия DCross Concept? Студията е дело на дизайнерския екип на френската марка в Бразилия. Момчетата са искали да предоставят малко по-силен характер на настоящия сериен Duster, като значително са модифицирали визията му.



DCross притежава двуцветен екстериор , като по-голямата част от предницата и профила са боядисани в яркозелено, докато задният сектор е в матирано черно. Освен това предната престилка вече е доста по-футуристичен, като за този ефект допринасят новите предни светлини и различната предна решетка. В допълнение обаче концептуалният SUV получава различни задни фарове, малко по-пълни калници, както и релси на покрива (като там се крие и резервното колело).

По-големите гуми и лети джанти заедно с доста различно стилизираните странични огледала завършват серията новости по DCross Concept.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини