Разследват шеф на АГО, издал медицинско на пиян. Преглед на регионалния печат

Разследват шеф на АГО, издал медицинско на пиян, пише в заглавие над главата днес „Новинар юг”. Дописката е водеща на 3-та. Става дума за родилното в Свиленград, а шефът му е д-р Недялко Апостолов. Разследването започнало след като спипан да шофира пиян мъж представил медицинска бележка, че в отделението му била извършена процедура, при която му бил влят алкохол в кръвта, без той да знае. При разследването д-р Апостолов отрекъл да е правил подобна манипулация и изобщо да е преглеждал младия свиленградчанин. Полицията проверява болничната документация, за да установи истината.

Пенсионери си преотдали клуба, взимат им го, челно заглавие на първа страница. Темата е извънредната докладна записка до ОбС, в която кметът на Хасково настоява да се прекрати договора с обединения съюз на пенсионерите.

През последните дни третата възраст се превърна в главна опозиционна сила в Хасково. В неделя възрастните хора дори блокираха булевард „Съединение”, издигнали плакати срещу Дянков и кмета. Основанията на градоначалника са, че заведението е преотдадено под наем на трето лице. Нещо, което правят повечето сдружения в града. Например КДК също отстъпва заведението на последния етаж в комплекс „Клокотница”, макар условията по договора да са същите. Общинската администрация го знае много добре, но си затваря очите, защото това е начинът да се помогне на обществените сдружения.

Пускат кръгово до 7-и, Бойко открива панорамния, акцент до главата на вестника. Става дума за Димитровград, където заради ремонтите автомобилите ползват обходни маршрути на излизане от града.

Градинка превзе алея, газят 10 см. пръст, водещо заглавие на 2-ра.Става дума за детската площадка на бул. „Раковски” под храма „Св. Димитър”.

Симеоновград-Гълъбово ще е готов преди зимата, акцент от 4-та. Ремонтът на един от най-разбитите пътища в България ще приключи до 30 ноември, заявяват от фирмата изпълнител.

Приятелски огън коси 12 Балкански полк, заглавие на 6 страница, материалът е посветен на 100-годишнината от Балканската война.

Ресторанти разнасят по домовете, водещо заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Отчаяният ход на ресторантьорите е заради пълната забрана на пушене на закрито, която с настъпването на зимата ще опразни заведенията.

Ивайловград и Софлу укрепват реките, водещо на 2-ра. Двете общини ще правят общи проекти.

Обади ми се – нова схема за измами, акцент от 3-та. Нов начин за измами са измислили телефонните мошеници, разказва потърпевша. Апашите провокирали жертвата да звънне на близък, а след това се обаждали от телефон със същия номер. Мнозина се връзвали.

Аню Ангелов на заря-проверка след Корен, друго заглавие от 3-та. Днес приключва учението „Траен мир” на полигона, а довечера военният министър ще присъства на зарята на площада в Хасково.

Пенсионери: Пощаджия реже от парите ни, темата на 4 страница. Жители на хасковските села Тракиец и Текето се жалват, че пощаджията им режел от пенсиите. На един 2 лева, на друг 3. На възрастна жена дал 100 лева по-малко, но след това й ги възстановил. На друга жена пък броил 100 лева отгоре. Човекът замествал болен колега и явно трудно се справя с банкнотите. От пощите заявяват, че го местят.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини