Прегледаха 100 от сърце в ДКЦ „Свети Георги“

Д-р Любен Балтаджиев пое сутрешния наплив към ДКЦ-то

Близо 100 пациенти бяха прегледани безплатно в тридневната кампания на бившата военна болница, отчетоха от хасковското ДКЦ. Акцията бе по случай деня на сърцето-29-ти септември. Безплатните прегледи бяха в петък 28-ми, 2 и 3-ти октомври. Най-натоварено е било вчера, когато са били мнозинството прегледани.

По отчета на поликлиниката, 48 пациенти са преминали при д-р Любен Балтаджиев до обяд и 50 при д-р Антони Гогов в следобедите. Лекарите са преглеждали в собствените си кабинети, за да не пропуснат и потока на редовите си пациенти, уточниха от ръководството на „Свети Георги“, по повод информацията от петък, че д-р Гогов е отсъствал в първия ден на кампанията. Тогава указаният кабинет №114 не работеше следобед, но той е бил личния на д-р Балтаджиев. Гогов е работел в собственият си, в другото крило на сградата.

Прегледаните пациенти са били от 36 до 85 годишна възраст и са страдали основно от стенокардия и артериална хипертония. Възрастовата граница на заболяванията продължава да пада, все повече млади хора получават инфаркти или инсулти. Заключенията бяха потвърдени и от аналогичният кабинет разкрит в МБАЛ Хасково навръх деня на сърцето-29-ти май. На разположение на пациентите там бе началникът на Кардиологично отделение д-р Александра Милева и заместникът и д-р Гогов.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини