Поднасят цветя на военните паметници по случай годишнината от началото на Балканската война

Областната комисия „Военни паметници” заседава днес. Комисията разгледа преписка, относно дописване на имената на загинали войници на паметника в с. Елов дол и изготви на календар, на основание предложените мероприятия за организиране на честването на 100 годишнината от Балканската война.

Членовете на комисията се запознаха с постъпило писмо от община Земен, във връзка с дописване на имената на загинали войници на паметника в с. Елов дол.

Обсъдено и гласувано бе изготвянето на областен календар, в който да бъдат включени всички инициативи на общините, свързани с честването на 100 г. от Балканската война.

На днешното заседание бе решено писмено да бъдат запознати кметовете на общини в област Перник с начина на финансиране на военните паметници при извършване на: ремонт, реставрация и почистване, изграждане на нов паметник, съгласно закона за военните паметници.

Участниците в днешното заседание се обединиха около идеята на 05.10.2012 г., в 10.00 часа, да бъдат поднесени цветя на военните паметници на територията на цялата област, в знак на уважение и признателност, във връзка с отбелязването на 100 години от започването на Балканската война.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини