Набират оферти за изграждането на сглобяемите къщи

Националният обществен съвет за управление на средствата, набрани чрез благотворителната кампания на Българския червен кръст за подкрепа на пострадалите от земетресенията в област Перник, започва набирането на ценови предложения за изграждане на сглобяеми къщи. Поканата, с всички изисквания и параметри, е публикувана на интернет страниците на БЧК, на областна администрация - Перник и на община Перник. Срокът за получаване на офертите в БЧК е 01.10.2012 г. до 17.00 часа. Заданието е достъпно и на адрес: http://www.redcross.bg/news/view.html?nid=13573

На своето редовно заседание правителството одобри промени в Правилника за организацията и дейността на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. Измененията осигуряват по-гъвкав подход и улеснение за гражданите при получаване и отчитане на предоставената им възстановителна помощ, като за целта те декларират писмено, че са изразходвали средствата за преодоляване на щетите от природни бедствия, без да предоставят документи за оправдаване на разходите.

Според промените получателите на средства са длъжни да ги използват само за възстановяване на единственото и законно построено жилище. В случай на констатирано нарушение или установено нецелесъобразно ползване на средствата, получателите дължат връщането на сумата в пълен размер. Подпомогнатите лица са задължени в срок до 31.12.2013 г. след получаване на помощта да представят в общината попълнена декларация по образец, а кметът на общината има възможност да организира и извършва проверка по служебен ред на достоверността на декларираните данни и обстоятелства.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини