Даваме сделката за АЕЦ "Белене" на ОЛАФ. Вестниците в събота

„Труд": Даваме сделката за АЕЦ "Белене" на ОЛАФ

България дава сделката за АЕЦ "Белене" на европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Това каза премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба. Според него разследването щяло да открие много нарушения, съобщава bTV .
От ОЛАФ са заявили за bTV, че все още проверяват има ли постъпило подобно искане от София

„Дума": България била само "платформа" на атентата

Терористичният акт на летище Сарафово изцяло е подготвен и планиран зад граница, а България била платформа за извършването на терористичния акт, заяви главният секретар на МВР в интервю за Националното радио. "България е също толкова сигурна държава, колкото е сигурно да отидеш на кино в САЩ, да се качиш на автобус в Лондон, да се качиш на влак в Испания."
След атентата в Сарафово и публикуването на фотороботите били получени хиляди сигнали в МВР, разказа Георгиев. Ние сме направили своите изводи. Полицаите на улицата изпълняват и други важни задачи, наред с охранителните мероприятия, които изпълняват стандартно. 100% от подадените сигнали са проверени, изчистени и отработени. Георгиев посочи още, че е имало сигнали, които са ги насочили в работата, но отказа да конкретизира.

"Стандарт": Уорлик си тръгна разплакан

Аплодисменти, прегръдки със сълзи и без протокол. Така с няколко думи може да се опише прощалната пресконференция на посланика на САЩ Джеймс Уорлик, след която той отпътува от страната.

„24 Часа": Блокират кръстовището на "Графа", пращат Фандъкова в Сибир

Протестиращи срещу новите правила за паркиране в центъра на София блокираха кръстовището на „Граф Игнатиев" и бул. „Васил Левски" малко след 19 часа тази вечер. Няколко десетки души скандираха "Оставка" и "Мафия", както и "За да има мир, Фандъкова в Сибир". Гражданите носеха плакати, с които се обявяват срещу Синята зона. "Ще ви посиним зоните" е едно от посланията на плакатите.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини