Малолетна гледа бебе на 2 месеца. Преглед на регионалния печат

Малолетна 12-годишна ромка гледа пеленаче на 2 месеца, както и година по-голямата му кака, докато родителите пасат крави в село Калугерово, челен материал на първа страница в „Хасковска Марица”. Семейството било от Ямбол, но се препитавало със сезонна работа в симеоновградското село. Голям проблем е да се следят децата в риск при катунарския начин на живот на ромите, признават от социалните служби.

Условна присъда за шофьор, погубил спътник преди 11 години, анонс над главата във вестника. Темата е водеща на 3-та. 33-годишният Мариан Бораджиев получи условна присъда от 2 години вчера. Това е едно от делата на бившия следовател в Свиленград Веселин Коларов. То също е щяло да бъде прекратено по давност, папките са открити при проверка от Върховна касационна прокуратура по сигнал от друго пострадало семейство. Катастрофата е от 2001 година край Любимец. За последвалото разследване не била уведомена окръжна прокуратура, макар в дневника да било записано, че е уведомена. Делото не било прието по опис и не било разпределено на друг следовател след встъпването в длъжност на Коларов като съдия през 2008 година. Съдбата му вероятно е щяла да бъде „прекратено по давност”, ако не била проверката, която го извадила на бял свят.

ВиК провери спешно кръчма за кражба на вода, акцент от 2-ра. Заведението се намира срещу бившата Руска гимназия. Съмненията били, че от кран на тротоара с маркуч се ползва вода, без да се плаща. Станало ясно, че сметката се плаща от „Екопрогрес”, а водата се водела поливна.

1000 декара гора обхвана пожарът край Динево, заглавие от 3-та. За вчерашната огнена стихия край хасковското село. Снощи пожарът се движеше към Малево, но бе далеч от селото.

Воблеристи много, специалисти малко, заглавие на рибарската 4 страница на Щерю Щерев.

След две години суша идва трета вълна молове у нас, темата на 5 страница. Строителството на молове в страната се възобновява, става ясно от текста.

Стефан Командарев снима филм в Ивайловград, акцент от 8-ма. Нашумелият режисьор ще снима новия си филм „Съдилището” в Ивайловград. Снимките започват тази есен.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини