Дебатираният текст от проекта на Закона за детето е от 10 години

Дебатираният текст от проекта на Закона за детето за закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности съществува от 10 години и той не е променян. Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова, предаде Фокус.

Тя допълни, че България ратифицира конвенцията на ООН за правата на детето и с този си акт тя поема отговорността тази конвенция да стане част от вътрешно ни законодателство.

„Идеята на този текст е да предпазим детето. Този закон е действал толкова години и досега няма глобен родител за това, че е завел детето си на църква. Тук става дума за спекулативен прочит на този текст и ние имаме много добър диалог с църквата и със синдиката. Най-хубавото нещо в случая е, че с проекта на закона ние дадохме възможност да се говори за правата на децата”, подчерта зам.-министър Симеонова.

Тя посочи, че единствената цел на дискутирания текст в закона е да не се въвличат децата в митинги и протестни действия и да се използват за политически цели.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини