МБАЛ и ВиК си стиснаха ръцете, пускат втори водопровод за болницата

Д-р Близнаков (вляво) и инж. Стойчев си стиснаха ръцете след серия от скандали

Шефовете на МБАЛ и ВиК Хасково д-р Близнаков и Петко Стойчев си стиснаха ръцете на лична среща днес в болницата. Управителят на водното дружество пристигна в кабинета на шефа на болницата заради последните скандали между двамата, от които в крайна сметка си патят пациентите. Двамата шефове изгладиха противоречията си и дадоха дума да не допускат дребни недоразумения да ескалират до скандали.

Пускане на второ, алтернативно захранване на болницата с вода ще стане факт в близките дни, бе първият резултат от срещата очи в очи между двамата. От разговора, в присъствието на медиите, стана ясно, че болницата е имала втори кръг, който поради много отдавнашна авария е бил спрян. Водата идва от друг кладенец на ВиК откъм бул. „Съединение“. Старата етернитова тръба, намираща се в района на болничното заведение, е аварирала преди години и кранът бил врътнат. Сега ВиК се ангажира да възстанови този воден кръг и по този начин да осигури на болницата алтернативен водоизточник при евентуални аварии в старата ВиК мрежа.

„Ще свалим стария водомер и ще изпратим за проверка в независима лаборатория. Ако уредът покаже някакво отклонение, ще коригираме сметката на февруари“, заяви Стойчев. Точно тази сметка, двойно по-голяма от обикновеното потребление на МБАЛ, се превърна в ябълката на раздора между ВиК и болницата. Средната месечна консумация на МБАЛ е 13-14 хиляди лева, а за февруари водомерът е отчел 29 000 лв. През април показанията са сходни - 28 000 лева.

„Изчистих още вчера задълженията на болницата към ВиК до февруари тази година. Преведохме около 70 000 лв. Не отказваме да платим и лихвите за забава. Това, което искаме, е независима проверка на водомера и коригиране на сметките, ако уредът покаже отклонения“, заяви д-р Близнаков.

Двамата шефове си стиснаха ръцете в знак на помирение. Работата по възстановяване на стария водопровод започва още утре.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини