Възстановиха достъпа до Синдикалния дом

От днес, 20.06.2012 г., със заповед на областния управител инж. Иво Петров, административната сграда на Синдикалния дом, намираща се на пл. „Кракра” №1, се връща към нормалната си експлоатация. Решението на областния управител е взето след изискано конструктивно становище от инженер – конструктура г-н Цветко Тужаров за извършените ремонтно - възстановителни работи на авариралата колона на третия етаж на сградата.

Заключението на експерта е следното: „Носещата способност на колоната в много голяма степен е възстановена, при което сградата може да се върне към нормалната си експлоатация”.

Спазени са всички указания и проектни решения на проектанта-конструктор. Изпълнен е стоманен хамут около колоната за недопускане на по-нататъшно разрушаване на бетоновото покритие и изкълчване на носещите пръти, като стоманените профили са анкерирани в колоната, гредите и стоманобетонните плочи. 

Извършен е кофраж и бетониране на колоната и продължават ремонтните дейности по възстановяване на окачени тавани и подови настилки в помещенията около колоната.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини