Англичанинът, блудствал с две момчета, остава в ареста

Англичанинът-педофил, задържан вчера във Велико Търново, остава в ареста. Прокуратурата удължи мярката на 63-годишния чужденец на 72 часа, докато съдът разгледа искането за постоянното му задържане.

Срещу британеца е повдигнато обвинение за хомосексуални действия с малолетни. Засега няма данни мъжът да е част от педофилска мрежа. Той вече веднъж е излежавал ефективна присъда за педофилство в родината си, съобщава бТВ.

За двугодишния си престой у нас е успял да склони към финансова зависимост само едно семейство. Родителите, с чието знание мъжът е блудствал със синовете, им са освободени. Двете момчета - на 11 и 12 години и шестгодишната им сестричка остават под полицейска закрила.

Припомняме, че 63-годишен англичанин бе задържан вчера във Велико Търново за блудство с две деца – братя на 10 и 11 години. Мъжът е открит от полицаите в дома си с едното от децата. Британският гражданин е със статут на постоянно пребиваващ чужденец в страната. Пребивава в България от около две години и живее във Велико Търново.

След няколкоседмично разследване криминалистите установили, че сексуалните извращения са извършвани с момчетата в жилището му във Велико Търново. А затова британецът заплащал на родителите.

"Определено може да се твърди, че това е извършвано със знанията и съгласието на родителите и е било източник на доходи", каза комисар Живко Коцев, директор на полицията в града. Продължава работата по случая. Уведомени са и социалните служби.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини