Кои са най-шантавите заглавия на книги

За престижната литературна награда „Диаграма" се борят седем книги, съобщи в. „Дейли телеграф". Днес ще се разбере при кого ще отиде призът. Победителят се избира от читателите на сайта thebookseller.com. Наградата ще се присъди на книгата, която има най-шантаво заглавие.

В списъка са намерили своето място „Да готвиш с Пу" на Сайюд Дивон, където има типични тайландски рецепти, "Един век на добив на пясък от Бристолския канал" на Питър Госъм, където се пише за търговията с пясък, "Таксономия на офис столовете" на Джонатън Оливарес, където се проследява еволюцията на столовете, „Великата сингапурска пенисова паника и бъдещето на американската масова истерия" на Скот Менделсън, която е посветена на психичния синдром Коро.

"Различните модели естонски чорапи по света" на Айно Праакли, която представя различните видове чорапи и чорапогащи, продукт на технологията на естонското плетиво, също ще се бори за приза, както и "Дневникът на господин Андох от Пенините - спомени на един японски инспектор на пилешкия пол през 1935 г. в Хебдън бридж" от Стивън Къри и Такайоши Андох, която е сочена за фаворит.

Наградата „Диаграма" е създадена през 1978 година и за пръв път е присъдена на книгата „Протоколи от втората международна среща, посветена на голите мишки".

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини