Версия “shooting brake” при новия Mercedes-Benz CLK?

Mercedes-Benz ще покаже изцяло новото поколение на CLK през следващата година.

От Германия обаче идват интересни информации, че този път моделът ще има и версия shooting brake, която при това ще бъде показана още тази есен на автомобилния салон в Париж като концепция.


Според тези информации, моделът ще има комбиниран дизайн с елементи от купе и от хечбек и ще бъде пуснат около година след появата на стандартното купе CLK.

Mercedes Benz сякаш позагуби позиции в сегмента на луксозните купета срещу главния си конкурент BMW и за да повиши продажбите ще пусне няколко нови варианта, включително споменатия shooting brake.
Дизайнът на новото поколение CLK е в стилистиката на седана от S-Class. При CLK се повтарят високата линия на задната част и профила, като приликата с S-Клас е най-силна в предната част и формата на фаровете. Новите фарове са доста различни от тези на сегашното поколение, като същата форма ще имат и фаровете при новото поколение на E-Class.
Палитрата от двигатели предлагани с новото купе CLK ще бъде подобна на тази предлагана с С-Клас. Сред двигателите ще видим и новия V6 с обем 3.5 литра и мощност 272 к.с., както и V8 с обем 5.5 литра, който ще бъде монтиран на CLK500 (550). Очаква се да има и хибридна версия Bluetec с V6 дизел с мощност 224 к.с., комбиниран с електромотор с мощност 20 к.с.
Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини