Новини 15 06 2023

  • 00:00, 15 юни 2023 г.
  • 4817
  • 0
  • 0
Убийство потресе жителите на димитровградското село Горски извор
Син уби баща си в димитровградското село Горски извор. Заподозреният е задържан. По случая е образувано досъдебно производство.



Задържаха 8 афганистанци на АМ "Марица"
Хванаха 8 нелегални мигранти, натъпкани в лек автомобил с английска регистрация, на автомагистрала “Марица”. Те са били превозвани от 37-годишен мъж. Срещу него е повдигнато обвинение за трафик на хора от Районна прокуратура-Хасково.



Хасковският окръжен съд пусна под домашен арест единия от задържаните за каналджийство в Харманли
Хасковският Окръжен съд пусна под домашен арест 32-годишния Георги Даръкчиев. Той е сред 4-мата задържани за трафик на бежанци в Харманли. Мъжете обжалваха решението на Районния съд в Харманли, който преди седмица ги остави за постоянно в ареста. Другите трима мъже остават зад решетките.



2 мечки са забелязани в Област Хасково
Два сигнала за наличието на мечки са подадени в Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково. Голям екземпляр е бил забелязан в района на село Горно поле. На границата между Маджарово и Крумовград пък било видяно малко мече. От екоинспекцията напомнят, че кафявата мечка е защитен вид.



Катастрофите с деца в област Хасково намаляват
10 деца са пострадали при катастрофи в Хасковска област от началото на годината досега. Това сочат данните на Пътна полиция. От днес стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“. Тя ще приключи в края на август.



Отводнителният канал в Кърджали се превърна в джунгла
Отводнителният канал на Кърджали отново е занемарен. Съоръжението е обрасло с буйна растителност. Хората се оплакват от лошото му състояние.




За поредна година смолянските ученици са втори по успех в страната след София-град
За поредна година смолянските зрелостници и четвъртокласници, се наредиха в челните места по успех. Резултатите от Държавния зрелостен изпит по български език и литература и така наречените малки матури поставят областта на второ място след София-град.



Да влезе ли предметът „Религия“ като задължително-избираем в училище?
Светият Синод отново повдигна темата с вероучението в училищата. На срещата между българския патриарх Неофит и премиера Николай Денков бе поискано предметът "Религия" да стане задължително-избираем, а не както е сега - да се изучава по желание. По темата говорихме с Кузман Димов от Кърджали, застъпник на идеята за вероучение в училищата.




Отличиха младежите, взели участие в конкурса „Есе по право“.
Отличиха младежите, взели участие в конкурса „Есе по право“. С награждаването бе сложен край на образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. В нея се включиха ученици от ЕГ “Проф. Д-р Асен Златаров“.



Еньовден идва в Хасково с празник на билките и конна езда за деца
Еньовден идва в Хасково с празник на билките и конна езда за деца. Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни организират различни прояви в парк Кенана на 23 и 24 юни. По традиция ще има и Еньовденския венец




Представиха изложбата "Рицарят в мен"
Изложбата „Рицарят в мен“ бе открита в Хасково. Рисунките са дело на деца и младежи, участвали в конкурс, организиран от Ордена на Рицарите Тамплиери в България.



Стартират летни занимания за деца в библиотеката
Детският отдел на Регионална библиотека "Николай Вранчев" в Смолян стартира ежегодната си програма "Лятото, децата и библиотеката". От 19 юни до 14 юли са организирани тематични ателиета.



Адрияно Дженев е поставен под номер 14 на "Уимбълдън"
Петима български тенисисти ще стартират директно от основната схема в надпреварата за юноши и девойки на турнира от Големия шлем „Уимбълдън". Сред тях е и хасковлията Адрияно Дженев.



Кириякос Георгиу е новият старши треньор на "Родопа“
Кириякос Георгиу е новият старши треньор на "Родопа“. Той заменя на поста Звезделин Чаушев, който бе начело на смолянчани през пролетния полусезон.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини