Новини 13 06 2023

  • 00:00, 13 юни 2023 г.
  • 4850
  • 0
  • 1
По нареждане на премиера: Областният управител на Хасково взе превантивни мерки срещу наводнения
42 участъка от реки в Област Хасково имат нужда от почистване или укрепване, за да не се стигне до кризисни ситуации. Това съобщи областният управител в оставка Красимир Ангелов. Той е поискал от общините да докладват за рискови места, които мога да доведат до наводнения. Към момента всичко в региона е спокойно. Днес премиерът акад. Николай Денков е наредил на всички областни управители да вземат превантивни мерки заради очакваните силни валежи.



Седмокласниците и десетокласниците се явиха на НВО по Български език и литература
Близо 1 900 ученици се явиха на Националното външно оценяване по Български език и литература след 7 клас в Област Хасково. 81-о деца пропуснаха изпита, който служи за вход в гимназиите. Днес препитване имаше и за учениците в 10 клас. На него се явиха 1 577 гимназисти.



Студенти от УНСС-Хасково с бизнес идеи за развитие на пограничния регион с Гърция
Над 200 бизнес идеи за развитие на трансграничните зони между България и Гърция са акумулирали участниците в проекта „CO-WORKING” от Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Хасково. Това съобщи ръководителят проф. Николай Щерев. Днес се проведе заключителна среща по проекта, в която участваха и гръцките партньори. На нея присъства и областният управител в оставка Красимир Ангелов.



Близо 270 жители на Хасково и областта са вписани в регистъра на хазартно уязвимите лица
В рамките на половин година близо 270 жители на Хасково и областта са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица на НАП. След двегодишно прекъсване, регламентирано със законодателни промени, през декември миналата година приходната агенция поднови поддържането на списъка с лица, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост.



В Димитровград организират конкурс за набиране на проекти за граждански инициативи
Община Димитровград организира конкурс за набиране на проекти от граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки. Срокът за подаване на документи е до 31 август. Най-добрите проекти ще бъдат финансирани с до 5 000 лв.




Регионална конференция "Европа в България - общо бъдеще" представи реализираните европроекти
Европейски средства над средното за страната усвоява Област Смолян. Това стана ясно на регионална конференция под мотото "Европа в България - общо бъдеще", организирана от Българската телеграфна агенция. Общини и неправителствени организации представиха реализираните от тях проекти с европейско финансиране.



Почистват паметника на Незнайния воин в Хасково
Започна почистването на паметника на Незнайния воин в Хасково. Инициативата е на частна компания, която изпълнява специална програма за поддържане на културното наследство в целия свят. Предстои през подобна процедура да премине и Морената до Община Хасково.



Жана Чакърова и Ибряма са тазгодишните носители на приза „Мултикултурният човек“ в Кърджали
За 11-та поредна година в Кърджали бе връчена наградата „Мултикултурният човек“. Церемонията се състоя в Арт галерия „Кръг“.



Легендарните "Тангра" и "Фактор" ще забиват на "Хасково Рок" другата седмица
Легендарните групи „Тангра“ и „Фактор“ ще забиват на фестивала „Хасково рок“ тази година. Фестът започва следващата седмица и ще продължи 2 дни. По традиция ще бъде придружен с благотворителна кампания в помощ на талантливи деца.



Смолян празнува 63 години обединен град с Братя Аргирови
Община Смолян организира поредица от събития по повод 63- годишнината от обединяването на града. Кулминацията на празника ще е на 17 юни с концерт на легендарните братя Аргирови.



Графити на анимационни герои красят тунела на детската железница в Кърджали
Графити на анимационни герои вече са част от трасето на детската железница в Кърджали. Идеята за рисунките е на фирмата, стопанисваща влакчето.




"Саяна Хасково" с пет контроли по време на подготовката
„Саяна Хасково“ ще стартира предсезонна подготовка в началото на следващия месец. Това обявиха за еТВ от ръководството на клуба. Предвидени са пет контроли.



Състезателите на БК "Севдалин Василев" спечелиха 4 отличия на Държавното първенство
Четири отличия завоюваха състезателите на хасковския клуб „Севдалин Василев“ в рамките на Държавното първенство за младежи и девойки. Вицешампиони станаха Берен Искендер и Десислава Тодорова.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини