Дюнерите в София атакуват престъпния режим в Сирия

Дюнерджиите ползват рекламни торбички не само да популяризират бизнеса си, но и да демонстрират гражданска позиция

Дюнер – бизнесът в София изуми потребителите не само с предлагане, но и със силен отпор и атака срещу престъпния режим в Сирия.

Най-голямата верига за дюнери в София е притежание на сириец, който дори далече от родината не може да се примири със зверствата на режима на Башар Асад. Дюнерджията е платил за специални торбички с надпис “Свобода за Сирия”, в които слага апетитната храна на клиентите.

От едната страна найлоновите пликове е стилизирана картата на Сирия като кървяща рана, от друга страна – все пак арабите са велики търговци – изброяват най-търсените артикули, в закусвалните – популярния дюнер, фалафел, суджу, шиш таук и др. По този атрактивен начин сирийците в България показват съпричастност към мъката на сънародниците им, подложени на жестоки репресии и убийства при режима на Башар Асад.

Сирийската общност у нас ще се събере да протестира пред посолството на бул. “Симеоновско шосе” в София от 14,00 ч. Така дори далече от страната си противниците на режима ще демонстрират отпор за референдум, който иска Асад за промяна на конституцията.

Според сирийците в България, реформата е дело на нелегитимна власт, която вече година избива собствения си народ.

В декларация сирийската общност в България протестира срещу така наречената промяна, тъй като не приемала религиозното и етническото многообразие в страната и изисква всеки президент да изповядва исляма. Сирийците у нас разчитат на подкрепа на българите и ги очакват на протеста им днес.

По въпроса външният министър Николай Младенов излезе с нарочно обръщение: “България осъжда репресиите на режима на Башар Асад и смята, че насилието в страната трябва да спре незабавно. Ще поискаме групата “Приятели на Сирия” да излезе с ясна позиция, че едностранните опити за политически промени от страна на режима, маскирани като реформи, са недостатъчни и целят единствено оставането му на власт и продължаването на репресиите срещу собствения му народ. Апелираме за оттегляне на президента Асад от власт, съставяне на правителство на националното единство и насрочване на свободни избори в страната.”

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини