Без дъвки и граждани на сесиите в общинския съвет

„Моля дъвчещите дъвки общински съветници да спрат, защото това е неуважение към останалите”, заяви на заседанието днес по обсъждане на бюджет 2012 общинският съветник Катя Христова. Тя помоли председателя на общинския съвет Владислав Караилиев да направи забележка на съветниците, които дъвчат дъвки по време на заседания.
„Не се смейте!”, призова Караилиев.”Моля дъвчещите дъвки да бъдат така добри да спрат. Аз също не харесвам, когато някой ми дъвче дъвка срещу мен”, допълни председателят на общинския съвет.
Малко по- рано група граждани, служители на Профлакториума, влязоха в залата. Те обаче бяха учтиво изгонени от председателя Караилиев с мотива, че в момента в залата тече гласуване.
„Как така си позволявате да не допускате граждани до сесия. Та те са гласували за Вас, господин Караилиев”, недоволстваха левите. „Скандално е, как няма да допуснете граждани тук”, коментираха те.
В крайна сметка групата от около 30-тина граждани остана на заседанието.
„Наказа ме, задето защитих гражданите , които са гласували за нас , за да решаваме съдбата на града”, каза общинският съветник от БСП Ралица Андреева.
„Има начало и край на заседанието, каним ги, сядат, но в режим на гласуване не става”, коментира Караилиев в своя защита.
„Не може в залата да се спазва някакъв ред, ако влязат един рейс хора”, допълни той. По думите му, гражданите днес са нарушили реда в залата, защото са влезли в режим на гласуване.
Общинският съвет гласува на днешното си заседание общо пет точки, сред които и бюджета на община Перник за 2012-та година.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини