Най-големите хитове на Уитни Хюстън

Американското седмично сп. "Тайм" качи на сайта си класацията на десетте най-известни песни на Уитни Хюстън, която почина в събота на 48-годишна възраст.

На първо място е поставена "I Will Always Love You" от филма "Бодигард",където Хюстън изпълнява главната роля.

В класацията са намерили място още хитът "Exhale" (Shoop Shoop) от филма "Сладка въздишка" (Waiting to Exhale), както и сингли, които правят певицата световноизвестна.

Това са романтичната балада "Saving All My Love for You", денс парчето "How Will I Know", благодарение на което Хюстън се прочува сред слушателите и зрителите на MTV, и "Greatest Love of All".

За "Saving All My Love for You" Уитни Хюстън е отличена с първата си наградата "Грами" като най-добра поп изпълнителка, а също с "Еми", с видеомузикална награда на MTV, както и други отличия.

В класацията са включени също песни от втория албум на Хюстън - "Whitney", издаден през 1987 година.

Това са "I Wanna Dance with Somebody" (Who Loves Me) и "Didn`t We Almost Have It All", достигнали първите места в чарта Билборд хот 100 (Billboard Hot 100).

Седем последователни сингъла от този албум стават хит номер 1 в чарта, като по този начин Хюстън подобрява рекордите (6 сингъла) на "Бийтълс" и "Бий джийс". "Whitney" става деветкратен платинен албум в САЩ.

По света от него са продадени около 20 милиона копия. За "I Wanna Dance with Somebody" Уитни Хюстън печели втората си награда "Грами".

През 1988 г. Уитни Хюстън записва песента "One Moment in Time" за Ен Би Си за Летните олимпийски игри през 1988 г., която също е включена в класацията на сп. "Тайм".

Парчето "I`m Your Baby Tonight", дало име на третия студиен албум на певицата от ноември 1990 г., също е попаднало в Топ-10.

Албумът е на трето място в Билборд 200 и става четирикратен платинов в САЩ. От него по света са продадени 10 милиона копия.

Макар от търговска гледна точка той да се пласира по-зле от предишните два албума на Хюстън, е много възхваляван от критиката. Сп. "Ролинг стоун" го определя като най-добрия на Уитни Хюстън.

В класацията на "Тайм" са включени също хитове като "Run to You" и "I`m Every Woman", заемали първи места в чартовете.

Певицата Уитни Хюстън почина тази нощ в хотел "Бевърли Хилтън" на 48-годишна възраст. Според едно от съобщенията тя е била открита от своя бодигард, изпаднала в безсъзнание.

Повиканата "Бърз помощ" е пристигнала след около 10-ина минути. Опитът на медиците да съживят певицата чрез изкуствено дишане, не са дали резултат.

Не е известно защо лекарят на хотела не е бил повикан, за да окаже незабавна медицинска помощ. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини