54-ите музикални награди "Грами"

Церемония в "Стейпълс център" по връчването на 54-ите музикални награди "Грами". Водещ на церемонията ще бъде Ел Ел Кул Джей. Номинациите са обявени на 30 ноември 2011 г. на излъчен по телевизията едночасов концерт на Американската академия за звукозапис в театър "Нокиа" в Лос Анджелис.

Рапърът Кание Уест е номиниран в седем категории за наградите. Британската певица Адел и ритъм енд блус звездата Бруно Марс са с по шест номинации. Американската алтернативна рок група "Фу файтърс" ще се бори за наградите в шест категории. Рапърът Лил Уейн и дебютантите "Скрилекс" са с по пет номинации. В категорията за албум на годината са номинирани Адел за "21", Бруно Марс за "Doo-Waps & Hooligans", Лейди Гага за "Born This Way", "Фу файтърс" за "Wasting Light" и Риана за "Loud".

Наградите "Грами" се присъждат от Националната академия по звукозапис на САЩ. Победителите в 78-те категории се определят чрез гласуване на членовете на академията. Призовете представляват позлатена статуетка, изобразяваща грамофон. Те са ръчна изработка и се правят от фирмата "Billings Artworks".

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини