Общинският съветник Милан Миланов се отчете пред перничани чрез perunik.com

Снимка: ipernik.com

Във връзка с навършването на 100 дни от избирането на новия общински съвет  perunik.com зададе няколко въпроса на общинските съветници относно дейността им в съвета през изминалото време.
Днес получихме отговор и от общинският съветник Милан Миланов. Ето как той се отчете за свършената работа пред гражданите на Перник чрез perunik.com:

За 100-те дни успях да вкарам в наредбата за местни данъци и такси, за имоти, които не се използват целогодишно, да не се плаща такса сметосъбиране и
сметоизвозване, в наредбата влезе и възможността училища, детски градини и фирми да плащат такса смет на база количество изхвърлена смет.
На 2-ро място успях след среща със Съюза на работодателите да вкараме в Общинския съвет докладна за опрощаване на такса смет за училищата и детските градини през 2011 година, което стана факт с решение на Общинския съвет.
На 3-то място, в период на криза не позволихме да бъде увеличена таксата в детските градини. Работих активно и за изработване на Правилника за работа на Общинския съвет, който да бъде работещ орган, а не придатък към общинската администрация.
В момента активно работя върху бюджета на общината. Там ще отстоявам позиция да бъдат заделени необходимите средства за осигуряване на безплатно пътуване на всички ученици на територията на Община Перник, като средствата да бъдат осигурени от Общинския бюджет и с тези средства да бъде подпомогнат тролейбусния транспорт, за закупуване на нови мотриси.
От тук е и позицията ми за необходимистта от съществуване на тролейбусите, като основен регулатор на транспорта в общината, непозволяващ вдигането цената на билетите, екологично чист и осигуряващ превоз в най-ранните и късни часове на денонощието на нашите съграждани и начин общината да регулира транспорта в града ни.
Също така в бюджета ще отстоявам позиция да бъдат осигурени минимални средства в рамките на 10-20 хил. лева за направа на зъбни протези на социално слаби пенсионери от общинските търговски дружества, което от една страна осигурява работа на общинските търговски дружества, а от друга нормален живот на социално слаби пенсионери.
На следващо място активно съдействах за изработването на декларация във връзка със смъртта на Мирослава и обявяване на траурен ден в града ни. От моя страна на вниманието на общинските съветници нееднократно е представяно в комисиите, че е необходимо да се вземат експедитивни мерки за съдбата на общинските търговски дружества. Надявам се до края на месец март да има специална сесия за съдбата на тези дружества. Това съвсем накратко представя моята дейност за тези дни.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини