Два въпроса към Росен Плевнелиев

Г-н Плевнелиев, подкрепяте ли погазването на демократичния протест в Турция,

смазан на площад Таксим от правителството на Реджеп Ердоган? Умереният турски ислямист, както медиите благоприлично определят турския премиер, се справи с помощта на сила с протестиращите срещу неговите действия. Вие самият се определихте в подкрепа на протестиращите и дори ги нарекохте симпатични.

Смятате ли, че Вашето участие, скрито от медиите на ислямския ифтар в компанията на протурските националисти Касим Дал,  Корман  Исмаилов и на вицепремиера на г-н Ердоган, Бекир Боздаг, не Ви нарежда в редиците на тези международни политици, които легитимират политиката на „партията на справедливостта“? И насилието, извършено срещу мирни граждани на площад „Таксим”?

Г-н Плевнелиев, Вие допуснахте две огромни грешки. Първата е, че изгонихте медиите

и не им позволихте дори протоколно присъствие на Ваш политически пърформанс с участието на чуждестранни представители. Вие ли говорите за свобода на медиите, при положение, че се криете от тях и сте роб на една медийна групировка?
Вторият Ви гаф е, че заигравате с чужда държава и нейните геополитически цели с користната цел да Ви помогне с турските гласове да вкарате своята политическа сила в парламента. 
Защо наричам „Реформаторския блок“ Ваша политическа сила?

Когато преди 14 години Вие сте спали по паркингите на Германия, днешният реформатор Иван Костов направи първи опит да спечели турските гласове за своята кауза. Като добър политик, за разлика от Вас, Иван Костов се обърна към българските турци в Турция и само поднесе своето извинение като държавник за щетите от Възродителния процес. За разлика от него, Вие играете елементарно, нескопосано ролята си на държавник. Продължавате жалката политика на Вашия ментор г-н Борисов. Заедно с него сваляте панталони пред съседна Турция, за да приберете нейните гласове към Вашата политическа формация, към която се е наканила да акостира подопечната Ви Саша Безуханова заедно с последователя на кришнарската идеология – протестиращия Асен Генов.

Г-н Президент, очаквам отговор и на двата ми въпроса с ясното съзнание, че Вие сте готов да продадете българските национални интереси в името на личното Ви оцеляване, както вече го направи Вашият ментор Бойко Борисов.

Николай Бареков

Източник: bnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини