Янакиева ЗАБРАНИ протеста за снегопочистването

В последния момент Кмета на Перник, Росица Янакиева, ЗАБРАНИ провеждането на планираният за днес протестен митинг пред община Перник!

Това тя трябваше да направи с мотивиран отказ в срок до 24 часа от подаване на уведомлението до нея (т.е. - до 16:00 ч. на 04.02.2012 г. - Събота), но реши да го направи едва днес, като с това тя отново наруши закона!

Протеста на гражданите на Перник днес щеше да е насочен срещу непочистените и заледени улици в града ни, срещу бездействието на кмета и общинската администрация по отношение на снегопочистването!

Непочистването на улиците и пътищата е предпоставка не просто за ПТП! То е опит за предумишлено убийство на цял един град! Гражданите на Перник искаха да протестират срещу зловещата пътна обстановка, постигната чрез безотговорност, лакомия и непукизъм!

Цинично и с формално позоваване на закона Янакиева забрани митинга, като в писмото си до организатора тя пише: "За свикване на събрание или митинг на открито е необходимо в писменото уведомление да бъде посочен организатор на протеста". За Янакиева явно не е достатъчен факта, че уведомлението е подадено и подписано от едно и също лице, което по силата на закона в този случай се явява и организатор на протеста! За нея не е важен също и факта, че забраната трябваше да бъде връчена най-късно до събота следобед за да могат да се корегират евентуалните грешки и пропуски и митингът все пак да се проведе! Безпределно ясно е, че с подобни бюрократични врътки от общината са мъчат да отдалечат деня, в който ще им бъде потърсена сметка за работата, която не са свършили!

Така че - днес митинг няма да има! Община Перник за пореден път доказа, че не и пука за гражданите! Общината до сега не е излязла с никаква информация за причините и лицата, които носят отговорност за трагичното състояние, в което се намират улиците и пътищата на общината!

Ние, обаче, нямаме никакво намерение да се отказваме от този протест! В близките дни се очакват още снеговалежи и със сигурност, както е тръгнало, обстановката в Перник ще се усложни!

За датата и часът на следващият протест следете публикациите в сайта perunik.com.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини