Заека остава в ареста за постоянно

Марио Любенов-Заeка остава за постоянно в ареста, реши Софийският апелативен съд.

Любенов е обвинен за участие в отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник. Той ще бъде изследван от психолози.

Според Софийския апелативен съд събраните данни са достатъчни, за да се обоснове предположението, че той е участвал в отвличането и убийството на момичето. Апелативните магистрати прецениха, че няма опасност мъжът да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление.

Адвокатите му поискаха той да бъде настанен в затворническата психиатрия в Ловеч.

Припомняме, че трупът на Мирослава бе открит на 12 януари. Тя изчезна след тренировка по джудо на 7 ноември миналата година.

Полицията обвини за убийството и отвличането на момичето Марио Любенов и Стойчо Стоев–Чочо. Те са организирали престъплението, за да измъкнат пари от приятеля на сестрата на Мирослава  - Борислав.

Полицията разкри случая, след като Чочо се провали на проведен експеримент с детектор на лъжата и призна за стореното, като се съгласява да сътрудничи на полицията и завежда полицаите до мястото, където е заровен трупът на момичето.

По-късно Чочо се самоуби при странни обстоятелства в дома си пред служители на ГДБОП.

След задържането му Марио Любенов-Заека изненадващо се оказа болен от шизофрения и бе откаран в болницата “Св. Наум“ на 4-ти километър в София.

По-късно психиатърът д-р Роберт Крумов, който е вещо лице в Пернишкия окръжен съд и е наблюдавал в продължение на година и половина Заека, заяви, че Любенов не е давал признаци на шизофрения в периода декември 2009г. - юли 2011г.

Психиатърът заяви, че има съмнения в диагнозата на Марио, защото той се оплаквал като по учебник.

Майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза за Заека. Близки и приятели на убитото момиче настояха Марио Любенов да бъде съден като вменяем, защото той е взел решението за убийството месеци по-рано, а това се прави само от нормален човек.

Майката Емилия смята, че той е купил документите си и настоява виновните медици да бъдат наказани.

Дни след призива на майката на убитото момиче Марио Любенов бе изведен от психиатрията и бе откаран в следствения арест.
 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини