Природозащитници протестираха пред Министерството на земеделието и храните, включиха се и перничани

Над 20 български организации за защита на животните и близо 40 групи от Facebook протестираха в столицата под наслов "Четири години безнаказано нарушаване на Закона за защита на животните".
На протеста пред Министерството на земеделието и храните, проведен на 24.01.12г.,
присъстваха и защитници на животните от Перник. Министър Найденов лично уважи природозащитниците и излезе на разговор с тях. След това той покани представители на протестиращите от различни организации на среща в Министерството, на която те изложиха своите искания. В делегацията беше включена и представителката от Перник Петя Алексиева. Като основан проблем любителите на животните изложиха жестокото отношение към четириногите и грубото нарушаване на закона за защита на животните в общинските приюти.

Министър Найденов и неговият екип изслушаха исканията на природозащитниците и поеха ангажимент за бързи , строги и ефективни мерки за спазване на ЗЗЖ. на национално ниво.
Той декларира, че едно от  3-те изисквания на Брюксел, а именно хуманно отношение към животните,  ще стане приоритет на политиката на правителството.
Мирослав Найденов предложи да бъде създадено специално звено за борба с насилието над животните. Новата структура ще съответства на популярната в западни държави зоополиция, а правомощията му ще бъдат описани в Наказателния кодекс.
Министър Найденов лично изслуша представителката на гражданското общество в Перник за  местните сериозни проблеми с нарушаването на Закона за защита на животните  и лично се ангажира  за бързи и адекватни мерки.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини