Официално: Един от заподозрените в убийството на Мирослава се е самоубил

На 11 януари, след провеждане на активни оперативно-издирвателни действия, в ГДБОП са доведени лица, заподозрени в съпричастност към изчезването на 18-годишната Мирослава от Перник. След проведените беседи в ГДБОП и Института по психология на МВР, 36-годишният С.С. от Перник съдейства на разследването, признава своята съпричастност към планираното убийство и последващо изнудване на близките на Мирослава, като разкрива съучастника си и мястото, където е укрито тялото на жертвата.

 В хода на разследването на тежкото криминално престъпление, при което С. С. активно сътрудничи, в ранните часове на тази сутрин, с помощта на спасители от Планинската контролно-спасителна служба от гр. Дупница жертвата е открита в околностите на Перник.  

Сутринта са разпоредени от ВКП и Окръжна прокуратура – Перник действия по разследване на 9 адреса в областния град. При притърсване и изземване в къщата на заподозрения, той  помолил да му бъде позволено да отиде до тоалетната. С.С. успял да достигне до предварително укрит пистолет, след което се самопрострелял смъртоносно.

Образувано е следствено дело.

Работата по случая продължава под ръководството на ВКП и Окръжна прокуратура – Перник.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини