ТОП10 на най-странните елхи

Екологични или рекламни, екстравагантни или просто забавни, тези хрумвания има с какво да впечатлят. Класацията е на портала intrefax.by.

1. Подводна елха

Океанският парк на Манила (Manila Ocean Park) във Филипините предлага тази атракция на посетителите в комплект със Санта Клаус с акваланг и русалки.

2. Елха от празни кенчета

За този шедьовър американецът Дейвид Баршоу употребил 400 празни кутийки от газирана вода Mountain Dew. Трябвала му и помощта на трима приятели, както и четери денонощия свободно време.

3. Обърната елха

За окачени на тавана елхи се спомената още в среднорековни источници. Тогава се е смятала за символ на Светата Троица. Днес вероятно показва чувство за хумар и творчески подход.

4. Картофена елха

Катрофената елха е направена от студенти от Лима, Перу. За целта те 100 кг картофи. В перуанските Анди се отглеждат около 2000 сорта картофи на 4000 м над морското равнище.

5. Светодиодна елха

Двайсетметровата светодиодна елха се издигала в Дъблин през 2008 год. Sys swoite 100 000 лампички с различен размер и почти пет тона тегло, тя демонстрирала колко елегантна и енергоспестяваща е технологията. Била поставена, естествено, от Blachere Illumination, един от водещите в света производители в на осветителни елементи. Тове е и компанията, което организира светлинното шоу на Айфеловата кула и Шанз Елизе, коледното осветление в Монако, Санкт Петербург и Тулуза.

6.Елхичка от Swarovski


През 2010 г. тази разкошна кристална елха радвала посетителите на мола Siam Paragon Shopping Mall в Тайланд.

7. Елхичка от муранско стъкло


Мурано е един от големите острови във Венецианската лагуна (Италия). Муранское стъкло е един от най-ценните ръкотворни материали в света. Елхичката, изработена от него е красяла площада Сан Марко във Венеция 2006 год.

8. Еколкогично чиста елха

Направена от празни пластмасови бутилки, подлежащи на преработка, тази елха има мисията да привлече вниманието на широката публика към замърсяването на околната среда с битови отпадъци.

9. Брилянтената елхичка

Това е една от най-скъпите елхи в света. Молът Takashimaya в Сингапур я поставя през 2007 год. Общо 913 карата брилянти искрят по нея, а стойността и се оценя на 1,5 милиона долара

10. Шоколадова елха


Десетиметровото творение е на френския художник шоколатие Патрик Роже. Изработена от най-добрите сортове тъмен шоколад, елхата е част от коледна инсталация заедно със също толкова качествени и вкусни Санта Клаус, елени и джуджета.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини