Андрей Каменов с инсталация в изложба на Дружеството

Художникът Андрей Каменов до своята инсталация

Художникът Андрей Каменов показа своя творба в хасковска галерия за първи път от 10 години. През това време той неуморно работеше, но отказваше да сподели вдъхновението си с публиката.

В галерия „Форум“ той се представи в Коледната изложба на Дружеството на хасковските художници. Неговата инсталацията „Дом за моята душа“ е изработена от вериги и керпич и въплъщава духовните търсения на автора.

В общата изложба за ценителите на изобразително изкуство са подредени 37 творби на 16 автори. Сред участниците са Симеон Тодев , Дима Петрова, Иван Чаушев, Господин Тенев , Злати Гочев, Гергана Йорданова. Колоритният актьор , художник и Почетен гражданин на Хасково Иван Чаушев показа две маслени платна . Едното от тях "Руините на църквата в село Рудина"- Пловдивска митрополия, авторът отправя своето послание към гражданските и църковни власти  да се вгледат в рушащите се   български  изконни  ценности.   След иконописците са Злати Гочев и Диана Димитрова, които се  представят за първи  път  с иконите  съответно - Злати  с "Христос Неръкотворен" и Диана с библейската  сцена "Тайната вечеря".Скулптурът Господин Тенев

се представи с поредица от  пластики -"Щука" , "Костур" и "Шаран", както и с "Дон Кихот и Дулсинея". Освен южни плодове  в натюрмортите  на Дима Петрова, посетителите  могат да открият  и своята надежда  в  картините на Цветомира Генева. В  експозицията  са включени  и творби на  студентите  Васил  Делчев и Петя Димитрова. Изложбата  в галерия "Форум "  ще остане  до края  на януари 2012 година.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини