Извадиха Борисов от футболист на годината

Седмица след като заяви, че "си е футболист на годината" и само няколко часа, след като гласуването на феновете го посочи окончателно за такъв, премиерът Борисов се отказа от наградата на запалянковците чрез отворено писмо до феновете и всички спортни журналисти с аргумент, че гласуването е протестен вот срещу тежкото състояние на футбола.

Премиерът благодари за номинацията, но според него вотът на публиката е сигнал, че българският футбол се нуждае от реформи и нова политика. Премиерът предлага на организаторите на анкетата "Футболист на годината" да обявят тазгодишното гласуване за "нулево" или призът да бъде връчен на избрания за "най-добър млад футболист".

Организаторите на анкетата съобщиха пред bTV, че вадят Борисов от класацията, на негово място в състезанието влиза 21-ия класиран от феновете - това е Михаил Александров от Лудогорец.

"Той не прави голяма разлика между анкетата на публиката и на журналистите, анкетата не може да бъде нулева, защото току-що започна. Ние се съобразяваме с неговото лично желание да не участва и го вадим от 20-ицата. Единственото нещо, което е малко повече от изненада е че той взе решение да не участва в тази анкета, след като беше завършила", обяви Радослав Янкулов.

Парадоксално може би звучи това, че премиерът Бойко Борисов е на първо място в класацията „Футболист на 2011” година, а на второ място е Димитър Бербатов, който пък помоли да не бъде избиран. Това обаче е гласът на народа, добави Янкулов и в интервю за БНТ. По-интересно за мен е защо премиерът се отказа, след като спечели това признание.

На въпрос дали е изненадан от резултата и дали има отрицателен вот, Янкулов каза: „Ако хората не приемат българския футбол, по-логично е да не участват в анкетата”. При всички положения сме доволни от броя на гласувалите, които са близо 8000 души, посочи още Янкулов.

Анкетата "Футболист на годината" съществува от 51 години. В нея феновете номинират 20 футболисти, а близо 200 спортни журналисти в следващите десетина дни трябва да изберат от тях окончателния победител.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини