Швейцарското правителство не вижда проблем в интернет пиратството

От новоизлязъл доклад на швейцарското правителство става ясно, че интернет пиратството не е лошо за бизнеса. Органите на изпълнителната власт в страната смятат, че законите за защита на авторското право, които действат там в момента, са напълно достатъчни и не е необходимо да се актуализират, предаде Neo Win.

Причина за позицията са събрани данни, които са довели правителството до извода, че потребителите харчат спестените чрез пиратство пари за други продукти от забавната индустрия. Затова е все едно дали има пиратство или няма.

В правителствения доклад се казва, че голяма част от жителите на страната пиратстват музика, филми, игри и други цифрови продукти. Повечето от тях дори не осъзнавали, че това, което вършат може би е незаконно. По важното откритие е, че без значение дали човек е пират или не, той харчи една и съща сума за цифрови забавления. Това обезсмисля хвърлянето на големи ресурси и усилия за борба с пиратството, тъй като те няма да доведат до печалба за някого, а само до загуби и проблеми.

Швейцарското правителство е установило, че създателите на авторски продукти така или иначе получават парите за труда си и загубите им от пиратството се компенсират от други източници на доходи като концерти, прожекции в кина и търговия със сувенири. Хората не плащат за самото съдържание, но са принудени да извадят пари ако искат да преживеят истински емоции. Последните няма как да бъдат изтеглени от някой пиратски сайт и идват само чрез закупуването на физически продукт или посещението на някакво събитие.

Швейцарците смятат, че забавната индустрия трябва да се адаптира към съвременните реалности, ако иска да печели повече пари, отколкото прави в момента.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини