Прокурори претърсват офиси на Fiat-Chrysler и Iveco

Германски прокурори съобщиха днес, че претърсват офиси на Fiat Chrysler (FCA) и на CNH Industrial като част от международно разследване за измами с емисии, предаде Ройтерс.

Разследването е насочено срещу потенциално незаконен софтуер за емисиите, намерен в двигатели, използвани в марките на Fiat Chrysler’s (FCA) Fiat, Alfa Romeo и Jeep vehicles и в камионите Iveco на CNH Industrial, съобщи агенцията.

Обиските в Германия, Италия и Швейцария засягат лица от международна автомобилостроителна компания и международен производител на товарни превозни средства, каза в изявление прокуратурата във Франкфурт, без да назовава фирмите.

Говорител на FCA каза, че няколко офиса на групата в Европа са посетени от следователи след молба за правна помощ от магистрати в Германия и че компанията напълно сътрудничи на властите. Подобно съобщение разпространи и CNH Industrial. И двете фирми се контролират от Exor, холдингова компания на фамилията Аниели.

Потенциално незаконният софтуер е бил засечен в 1,3-литровия и в 1,6-литровия двигател Multijet, използвани в автомобилите Alfa Romeo, Jeep и Fiat както и в дизеловите двигатели на товарните автомобили Iveco и Fiat според съобщението на прокуратурата във Франкфурт.

Въпреки че тези коли са минали успешно тестовете за вредни емисии в лаборатория, колите имат софтуеър, който изключва филтрирането на емисиите в реални пътни условия, се казва в него.

Източник: КлубZ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини