Децата на ПМГ-Хасково на „ти“ с формулата на успеха

Победоносният отбор на ПМГ с учител Нели Васева/с бялата блуза/

Възпитаници на хасковската математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ за пореден път доказаха, че отлично знаят отговора на задачата как се постига успех, независимо от предизвикателствата.

На международния турнир, по информатика в Шумен „Джон Атанасов“, 8-класника Добрик Георгиев спечели златен медал в конкуренцията на още 35 участници в състезателна група С. Съучениците му в 8Б клас Александър Шумаков и Мария Филипова също се представиха достойно и дадоха 12 и 18 резултат. Александър Георгиев и Ралица Манолова приключиха на 6-то място от 40 участници в състезателна група Д.

За първи път на подобен форум участваха и 5-токласници Георгиус Иванов и Ани Костадинова които в конкуренцията на 71 участници завоюваха 6-то и 13-то място. Едва от два месеца децата учат програмиране С++.

Математиците на ПМГ смачкаха конкуренцията на 11-я областен математически турнир в Кърджали организиран от Пловдивският университет Паисий Хилендарски и Съюза на математиците в България. Селен Селями от 5 а клас, Камен Канев от 11б и Петър Камбуров 12 б клас спечелиха златни медали. Бронзови останаха Гергина Георгиева от 7 а клас, Лилия Петрова 9 б, Иван Иванов 12 б клас.

Г.Христов

Петър камбуров завоюва злато в Кърджали
11-класникът Камен канев също триумфира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини