И догодина плащаме 375 бона за уличните лампи

И през следващата година ще платим 375 бона, колкото и през 2011-а, за поддръжка на уличното осветление в Хасково. Това става ясно от публикуваната в сайта на агенцията по обществени поръчки обява на общината. Прогнозната стойност на поръчката е 375 000 лв. без ДДС.

Haskovo.net припомня, че през последните няколко години търговете за поддръжка на уличното осветление се печелят безапелационно от „Сити път“. От появата на фирмата през 2006 година, когато за първи път печели поръчката на общината, сумите са били увеличавани всяка година, започвайки от 100 000 лева и достигайки 750 000 лв. през 2010-а. През кризисната 2011-а сумата бе намалена наполовина – 375 000 лв., колкото ще са и през следващата.

Обхватът на дейностите, посочени в условията на търга, не се различават особено от предходните години. Те са контрол, мониторинг на състоянието и безопасна експлоатация, ремонт на съществуващите съоръжения в града и селата на общината. Освен това в поръчката е включено и осигуряване на аварийни екипи в почивните и празничните дни, както и почистване на клони около осветителните тела.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини