Миньор и Локомотив Пловдив завършиха наравно, не признаха гол на жълто-черните

При равен резултата 0:0 завърши днес срещата между Миньор и Локомотив Пловдив на стадиона на Мира в Перник в мач от 14-и кръг на "А" група.

Срещата завърши драматично, след като в последните минути Миньор претендираше за гол. Попадението обаче не беше признато като такова от  съдията Иван Кирилов, според когото топката не бе преминала голлинията.

В първото полувреме играта беше равностойна. Домакините и гостите размениха по няколко опасни удара в и двете врати, но така и не се стигна до промяна в резултата.

Във второто полувреме зрителите на стадиона на Мира можеха да наблюдават и двете малко по-интересни ситуации в мача.  Най-добрата ситуация за гостите бе 66-ата минута след страхотен бомбен шут Здравко Лазаров, който от около 30 метра нацели гредата зад Чворович.

В последните 20 минути на мача домакините показаха, че повече искат победата и все по-често атакуваха вратата на Ставрев. 89-тата минута се оказа решаваща. В 89-ата минута Крум Бибишков нахлу отдясно и стреля от малък ъгъл. Ставрев боксира неуверено, след което топката тупна на голлинията и бе избита от вратаря. Миньор претендираше за гол, тъй като сомакините смятаха, че топката е преминала голлинията. Съдията Иван Кирилов обаче не отсъди такъв.

„Получи се оспорван мач. Ние очаквахме да е така. Локо Пловдив е един добър отбор за нашите стандарти“, коментира треньорът на Миньор Стойчо Стоев.

По думите му пловдивчани имат добри футболисти особено в офанзивен план. „В тази насока трябваше да действаме много внимателно, за да не даваме възможност на техните футболисти да използват празните пространства. До голяма степен се справиха. Последните десетина-петнайсет минути имахме преимущество”, допълни Стоев.

 „Имахме и една чудесна възможност на Бибишков, която така и не разбрах гол ли е не е ли. В съблекалнята ми казаха, че почти целият обем на топката е била минала, но не мога да коментирам”, уточни той и допълни, че е достоен от представянето на тима си.

В крайна сметка гол така и не падна и двата отбора си поделиха по една точка. В класирането Локомотив Пловдив е на седмо място с 24 точки, а Миньор е 9-и с 14.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини