БСП: Новият председател на общинския съвет започна с фалстарт

„Новият председател на общинския съвет прибърза да закрие заседанието , а имаше още процедури по подготовка на новия правилник“, коментираха от БСП на брифинг след днешното първо заседание на общинския съвет.

По думите им, заради това тези дни ще се наложи свикване на извънредна сесия, тъй като трябва да се събере комисия за подготовка на новия правилник, както и да се определят останалите комисии в съвета. „По стария правилник не можем да се структурираме, защото сега може да има съвсем други комисии, различни по брой и по състав“, заявиха от БСП.

„С особена тревога съветниците на БСП възразяват категорично срещу съкращаването на влаковете София- Перник“, каза Ненко Темелков. Според БСП по този начин безработицата в Перник ще се увеличи още повече, тъй като голяма част от перничаните, които работят в София ще трябва да напуснат работа. Стачката на работниците от БДЖ е основателна, категорични са от БСП.

„Голяма част от нелицеприятните мерки на правителството останаха за след изборите“, смятат от БСП. Като примери за това посочиха увеличаването на възрастта за пенсионирането, замразяването на пенсиите и това, че 3 милиарда от финансовия резерв на страната е похарчен.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини