Владислав Караилиев е новият председател на общинския съвет, отказа първо интервю на медиите

Добри Митрев предаде щафетата на Караилиев

С 28 гласа за председател на общинския съвет беше избран Владислав Караилиев. Той беше предложен от ПП ГЕРБ. Кандидат-председателят на БСП и коалиция беше Малин Стоилов, той събра 13 гласа.

Гласували бяха всички общински съветници, които час по-рано положиха клетви.   Изборът на председател беше таен и с бюлетини.

Новият председател на общинския съвет получи поздравления от кмета Росица Янакиева и областния управител Иво Петров. Последният оказа и съдействие за срещата между медиите и Караилиев, който първоначално отказа да даде първото си интервю пред журналистите.

„За мен сред приоритетите на общинския съвет е общинският бюджет, който е основното задължение на Община Перник с тези 12 милиона  и оценката, че това е най-финансово нестабилната община. Това ще трябва да се промени“, каза все пак Караилиев пред медиите след като нетърпеливо седна на председателския стол.

Новият председател на общинския съвет е 36-годишен, женен и с двама сина. По образование е инженер. Управител е на проектантска фирма. „Имам административен опит, тъй като съм работил в Община Перник и съм участвал в разработването на различни проекти“, каза още за себе си Караилиев.

По думите му, няма конфликт на интереси , тъй като фирмата му няма сключени договори с Община Перник.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини