Освирквания и клетви в зала „Панорама“

Клетвата

С освиркване бе ознаменувано днешното тържествено първо заседание на общинския съвет в Перник.

Недоволството се появи от редиците на левите, които негодуваха срещу изказването на областния управител Иво Петров относно досегашното кметуване на Янакиева.

„Искам да се обърна и към кмета на общината. Нека през тези четири години наистина тя да бъде кмет на всички, защото ние живеем в този град. Но връщайки се четири години назад, Вие госпожо кмет поехте ангажимент да бъдете кмет на всички, но аз имам своите претенции, че това не се случи и смятам, че много перничани могат да го потвърдят. Вие получихте огромно доверие в селата, надявам се да го оправдаете. Защото те имат нужда от това“, каза Петров, като междувременно от ляво се чуха възгласи не несъгласие и освиркване.

„За мен е удоволствие, че на днешната сесия мога да поздравя всички вас. Всички вие сте отговорни хора и аз вярвам, че през следващите 4 години ще работите за благоденствието на гражданите на Перник“, допълни Петров.

„Да стоиш пред герба на Перник и да полагаш клетва, е безспорно вълнуващ момент. Но това е начало на една огромна отговорност, която всеки от нас поема днес. Длъжни сме да бъдем мъдри и да сме креативни, да служим на своите съграждани, а не на партийни или други интереси.Силата ни е възможността да бъдем заедно. От днес трябва да оставим настрани личните си чувства и партийните пристрастия, защото имаме обща кауза-Перник“, каза Янакиева след като положи клетва като кмет на Перник.

Всичките 41 общински съветници от новия минипарламент  и кметове на населени места положиха клетва днес. Предстои и гласуването за председател на общинския съвет.

Клетвата 2
Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини