И в хасковската болница ще извършват корекции на носа

Д-р Николай Гергелчев,д-р Асен Меджидиев, доц. д-р Неделчо Гергелчев и д-р Славчо Близнаков (отляво надясно)бяха в Хасково днес

Естетична и функционална корекция на носа ще се извършва вече и в хасковската болница, съобщи на брифинг днес шефът на лечебницата д-р Славчо Близнаков.

Един от водещите столични специалисти уши, нос, гърло, д-р Асен Меджидиев, ще преглежда и оперира пациенти в областния град от четвъртък до неделя. Той работи в Университетска болница „Света Ана“, където вече ще лекува само първите три дни от седмицата. Видният специалист ще извършва и детски операции.

По думите му след оглед на отделението в болница, той е оптимистично настроен.

„ В област с 250 000 жители не може да няма специалисти по носна хирургия. Отделението разполага с клиничния минимум апаратура. С инвестиция от 15 000-20 000 лева то ще отговори на всички съвременни изисквания“, обнадеждено коментира д-р Меджидиев. Той допълни, че прегледите за здравноосигурени пациенти ще бъдат безплатни.

И призна, че е приел да работи в хасковската болница заради д-р Славчо Близнаков, който бил излючителен мениджър.Д-р Меджидиев възнамерява  да прилече в екипа си и млад човек, дори той да е без специалност.

Въпрос на време е в хасковската болница да лекуват и двама неврохирурзи. Единият от тях е доц. Д-р Неделчо Гергелчев, който работи в „Токуда“. Д-р Николай Гергелчев, негов син, също ще работи с пациенти в Хасково.

Днес в хасковската болница оперира друго столично светило в медицината. Със свръхмодерна апаратура д-р Веселин Даскалов премахна очните пердета и имплантира меки лещи на шестима пациенти.

Шефът на болницата д-р Славчо Близнаков съобщи, че в Спешно отделение е назначен още един лекар. През декември там работа ще започне още един.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини