Хакери портнаха гласовия асистент Siri за iPhone 4 и iPod Touch

Гласовият асистент Siri в момента е приложение, достъпно единствено за новия смартфон iPhone 4S. Неговите функции не са съвместими с предишните модели на Apple. Това е поне официалната политика, която следва компанията от Купертино. Това обаче не пречи на хакери да направят порт на Siri за по-старите модели iPhone и iPod Touch.

За да се подкара софтуерната програма, ви трябва "хакнато" устройство. Тоест на него да могат да се пускат приложения, които не са одобрени от Apple. След това върху апарата се копира и инсталира специален вариант на Siri, който е съвместим с iPhone 4 и последните модели на iPod Touch. Освен че може да се разговаря с асистента, потребителят има достъп и до сървърите на Siri.

Един от проблемите при версията за iPod Touch е лошият микрофон на устройството. Това затруднява разпознаването на командите и въпросите, които потребителят задава.

Портването на асистента все още е в работен стадий, но все още има надежда то да има пълна функционалност. Вчера пък Apple пусна iOS 5 Gold Masters, пакет на операционната система, предназначен за софтуерни разработчици. В него се оказа, че са останали някои ключови файлове, които могат да помогнат за успешния порт на Siri за по-старите i-устройства.

Активирането на гласовия асистент за по-старите устройства може да се окаже важно при избора на потребителите дали да преминат към iPhone 4S. Siri е основния софтуерен коз, с който Apple ще се опитат да стимулират продажбите. Ако обаче се появи хакната версия за по-старите апарати, доста от хората няма нужда да сменят своя iPhone 4, за да получат достъп до виртуалния помощник на Apple.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини