Маргарита Касел: „Работата на общината и общинския съвет е да служат на града и неговите жители“

По професия Маргарита Касел е еколог. Работила е като журналист, а в момента е управител на фирмата "Блек форест пюър уотър", занимаваща се с проектиране, доставка и изграждане на пречиствателни станции за бита и промишлеността. Представител на няколко германски фирми в този сектор за България. Дългогодишен директор на международна екологична фондация с офиси в над 20 държави в Европа и света. Директор е на фондацията за международно сътрудничество "Балкан Нет" в България и член на управителният съвет на "Балкан Нет" за Балканите.

Сега тя е териториален представител на ПП „Другата България“ за област Перник и кандидат за общински съветник.

„В личен план реших да се включа в тази надпревара, защото преценявам, че имам достатъчно житейски и професионален опит, за да допринеса със знанията си и житейската си позиция за по-доброто служене за интересите на хората в Перник“, казва Касел. Според нея работата на общинския съвет е именно служене. По думите й работата и ролята на общинския съвет е да събере в своя състав хора с различни виждания и различен професионален опит, но обединени от една единствена идея – да намерят заедно най-добрия начин на защищават интересите на града и неговите граждани.

Като проблем на Перник посочва, че за добро или лошо градът ни е като община сателит на столицата. „Проблемът е, че Перник се възползва и печели от това местоположение, а от друга страна това отслабва потенциала на общината“, казва Касел. Според нея ролята на общината и общинския съвет е именно да създаде най-добрия климат за реализация на хората в града. „По този начин Перник може да компенсира негативните последствия от близостта със столицата и да се превърне в притегателно място за хората, които да се реализират тук. И най-вече имам предвид младите, които сега започват професионалния си път, те трябва да намерят достатъчно аргументи да останат тук“, допълва тя.

Според нея обаче, за момента липсва вярата и нагласата на перничани, че може да се промени нещо към по-добро. „А ако я няма вярата, липсва и желанието за действие. Тревожи ме безразличието и пасивността на младите, резултат от деградацията на моралните ценности у поколенията, които дават модела“, казва още Касел.

По думите й, спирачка за движението напред е и погрешното разбиране на хората - да изберем най-малкото зло или да изберем това, с което сме свикнали с добро или лошо. Именно изборите според нея са начин гражданите да покажат оценката си за работата на едно управление. Смята също, че оценката за управлението трябва да отговаря на реалните постижения и неуспехи. „Има един-единствен критерий, от който би трябвало всеки да се ръководи - дали очакванията, които е вложил, давайки гласа си за една или друга партия или за един или друг представител, са отговорили на част от неговите очаквания, или не“, казва Маргарита Касел.

„Моето обръщение към хората е - дайте шанс на този, който иска да се докаже, имате възможност след това да коригирате неговите изяви, затова се възползвайте от тази възможност“, призовава кандидатът за общински съветник.

Обича да прекарва малкото си свободно време сред природата, релаксира и на фона на любимото си хоби – музиката. Често слуша хард рок – музиката, която, според нея, олицетворява порива на много поколения към свободата на духа.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини