Кой е кандидат-кметът Вихрен Матев?

Роден е на 04 Май 1961 г. Учил е във Висшето военно-въздушно училище в гр. Долна Митрополия. Служил е в българските ВВС , а след това в БГА "Балкан".

Завършва „Информатика“ в СУ "Климент Охридски". Работи в областта на информационните технологии в държави като ЮАР, Либия, Обединени Арабски Емирства, Египет, Обединеното кралство и Германия. В края на 1998 г. получава награда за "Най-продуктивен IT специалист на годината" от агенцията "PAG" в Йоханесбург, ЮАР. Работил е във фирми като SAP, Informix, Panasonic, LANMark, Vircom, McEnzie Auditing Group, Technicare, Investec, South African Breweries, Trubok Clothing, TR Services, The Promotions People, South African Products, Sentry Security и др. Работил е като "IT Мениджър" в американската фирма HALLIBURTON.

Знае писмено и говоримо английски и руски език. Има базови познания по арабски език.

„Искам здравия разум да влезе в общината и да може да вижда гледната точка на обикновените хора. Тук визирам начинът, по който общината ги третира с наредбите, които например, организацията на движението дори“, казва Вихрен Матев.  Една от идеите му е да внедри за първи път в България завоя надясно на червен светофар.

„Хубаво е и от санитарна гледна точка дори властта да се сменя периодично“, посочва той. По думите му, всяка власт има склонност да се самобетонира и да се огражда с лакеи, като така става повече поле за самата себе си, отколкото за хората в града.

„В момента управлението на Перник е като черна кутия. Не поема никаква отговорност за нещата, които прави и прави неща, за които не пита никого“, казва Матев и дава примери. Такъв пример според него е занижената активност между изборите и завишената такава , когато изборите наближат.

„Кампанийността мен по принцип не само, че ме дразни, но и не е полезна за никого. Причината е, че когато едни неща се вършат кампанийно, те се вършат некачествено“, категоричен е Матев. Според него трябва да се работи постоянно във времето, за да не се налага накрая да правиш големи предизборни кампании.

„Единственият критерий за работата е това колко хората са доволни от направеното. Ако не са доволни, значи работата не е свършена“, допълва той.

Като проблеми на Перник посочва озеленяването и старите и изоставени заводски сгради. „Перник е един изключително обрасъл и неподдържан, сив град.  И това може да се промени, както е в европейските градове. От тези храсталаци може да излязат едни добри паркове или места за отдих“, казва кандидат-кметът. Това, което също  загрозява града според него са изоставени заводски сгради и комините. „Броил съм ги и са около 21 на брой. Вероятността те да бъдат използвани е много малка, а те изключително много замърсяват града ни. Може да се потърси европейски финансиране, с помощта на което да бъдат премахнати всички тези стари, сиви и прашни сгради, които дават на града ни един ужасен облик“, предлага Матев.

„Има и още много други идеи за подобряването на живата в града и селата около Перник. И с тях можете да се запознаете в програмата на ПП „Другата България“ за Перник, казва той и допълва :„Имам идея ежедневното почистване да е в ръцете на общината, да бъде закупена нова почистваща техника. Хората, които се занимават с това пък могат да бъдат пренасочени в озеленяване и ефекта от техния труд ще е много по-видим и траен, отколкото това с почистването“.

Вихрен Матев не харесва бъркотията в движението в Перник и шума в центъра на града. Но обича хубавата музика. „Това, което ме кара да се чувствам щастлив, е да съм на един хубав концерт на хард рок или хеви метъл група“, казва кандидат-кметът.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини