Михаил Попов: „Най-важните закони са тези на човещината и уважението“

Михаил Попов се занимава със собствен бизнес. Управител е на фирма "МикиМак", свързана с електро и промишлени стоки. Във фирмата работи цялото семейство, както и още 8 души персонал. Женен е и има три дъщери.

Три години е работил в Кипър, където по думите му,  се доизгражда като личност.  „Там научих какви са неписаните закони, като уважението към личността и частната собственост“, разказва Попов и допълва, че хората трябва да се научат, че най-важни са имено тези закони за човещина и уважение.  

„Когато заминах за Кипър, през 1990-та година, на младите тук не се даваше шанс да се развиват. Сега това не се е променило, защото все още няма такива условия за тях“, смята той. По думите му, трябва да се дава шанс на хора, които заслужават, а не на такива с протекции.

Връща се от острова заради близките и семейството си. „Имам себе си за свободен човек“, категоричен е Попов и допълва: „Дори казах на майка си, че е родила непокорен син, защото никога не съм се чувствал роб“.  Твърди, че е дошъл на този свят да работи, за да изкарва пари, а не да разрушава, за да печели.

„Здраво съм стъпил с двата крака на земята и съм реалист за всичко, което се случва. Вярвам във фразата на Левски за чиста и свята република, но тя така и не се случи“, казва още кандидатът за общински съветник на ПП „Другата България“,но не губи надежда, че все пак всички можем да се опитаме да създадем такава държава. „Ако всеки погледне в себе си за това, което може да промени, бързо ще разбере, че може да живее в по-добър свят“, смята той. Именно в това откроява и проблемите на Перник.

„Проблемите са свързани с всеки един от нас, с дома му, улицата му, имотът му и това как ги пази“, смята Попов. Според него Перник ще потръгне, ако хората пазят това, което имат. „Имането не е от имане, а от пазене“, категоричен е той и допълва, че това, което не са опазили перничани е културата.

„В момента тя е на много ниско ниво, а средствата, които се отделят за култура са много малко“, смята Попов и дори посочва като пример Дома на металурга. „Там минаха и детството, и младостта ми и то не само моите, а на голяма част от перничани. Смея да упрекна всички управляващи досега, че именно пазенето на точно това място им е убягнало и са позволили да се подиграят с труда и усилията на няколко поколения, които не само са градили този дом на културата с доброволен труд, но и са съхранявали живия дух в него. За съжаление сега като резултат е останала пълна разруха“, казва още Попов.

И той, и цялото му семейство обичат българското- народната музика и танците. До миналата година се занимава с народни танци в макар и малкото си свободно време. „По душа съм поет“, описва себе си бизнесменът, който от малък свири на акордеон, а сега и на китара.

 „Ако ние ценим града си и ако в него няма злоупотреби, той ще процъфти“, категоричен е Попов и смята, че именно прозрачното и честно управление, без условия и договорки, може да доведе до развитие. „Ако стана общински съветник, ще заставам зад истинските и ефективни решения за града“, допълва той.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини