Янек Павлов: „Перник е хубав град с добро местоположение и това може да се използва“

Янек е най-младият кандидат за общински съветник , подкрепен от ПП „Другата България. Той е на 20 години и е студент втора година по икономика в Свищов. В Перник е завършил Професионална гимназия по икономика.

„Трудно е, когато си млад и без опит да намериш работа по специалността си, но аз не се отказвам“, споделя Янек, който в бъдеще иска да се занимава със застраховане. „В България то все още е слабо развито, но според мен трябва да добие повече популярност сред хората, защото животът е много по-важен от автомобила например“, казва младежът и допълва, че и перничани трябва да мислят за бъдещето. „Така например е с младите- те са бъдещето на града, а голяма част са без работа,  работят в София или заминават за чужбина. А в Перник биха могли да се създадат възможности за тях“, казва още Янек и също предлага в града да има повече спортни площадки и места за забавление за младите.

Като друг проблем на Перник посочва и градския транспорт. „Автобусите са остарели, а и редовно закъсняват. Веднъж чаках автобус около 30 минути, а по-късно като дойде, се оказа, че е и билетът е поскъпнал. Това е нелогично“, разказва Янек.

Смята, че с общи усилия може да се получи нещо добро. „Перник е много хубав град, има добро местоположение и това може да се използва“, казва той и два пример със Свищов. „Там например има осветени паркове с видеонаблюдение, а това може да се направи и тук“, смята Янек.

През свободното си време обича да излиза с приятели и да играе футбол, като дори се състезава в отбора „Китка“ –Витановци. Интересува се и от информация в сферата на икономиката и Втората световна война. Харесва му и да шофира. „Въпреки, че цените на горивата малко ми пречат да се занимавам с това хоби“, шегува се Янек и допълва, че винаги се старае да шофира по правилата. Подкрепя и позицията на Вихрен Матев относно синята зона. „Признавам си, че като голяма част от перничани и аз я избягвах. Минусът й беше, че междублоковите пространства в центъра се пълнеха с коли. Е, имаше и един плюс, че ул. Кракра се опразни“, казва студентът.

„Хората трябва да носят сами отговорност за постъпките си и да разчитат най-вече на себе си“, смята Янек.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини