И плакати на БСП цъфнаха на забранени места, кандидат-кмет на Църква защитава правотата си със зъби и нокти

Наред с агитационните материали на ГЕРБ, поставени на нерегламентирани места в града, се повиха и плакати на БСП.  Те са разлепени на стени в градинките пред кметството в кв. Църква.

Мястото не попада в разрешените според заповед на кмета места за разлепване на агитационни материали , които конкретно в този квартал включват само пътен възел "Църква" и подпорните стени на магистралата.

Междувременно във фейсбук страницата на кандидат-кмета Вихрен Матев се разрази сериозен дебат относно мястото за поставяне на плакати. „Преди да си правиш труда да снимаш, можеше да прочетеш заповедта. Местата на които са разлепени плакатите не са забранени в текста по-горе! :) Успех!“, пише кандидат-кметът на БСП за кв. Църква Станислава Генадиева  към Вихрен Матев.

Отговорът,който следва от негова страна е следният: „Тези снимки не са направени на пътен възел Църква, а пред кметството в кв. Църква! Това са две много различни места! Моя е грешката, че не посочих къде са направени. За което се извинявам! Но мисля, че и Вие дължите извинение, че плакатите с Вашият образ не са залепени на определените за това места! Също така - вежливостта и възпитанието изискват учтивата форма за обръщение "Вие"! На "Ти" се обръщат към мен само сервитьорките на не дотам престижните кафенета...“

Ето и останалата част от диалога:

Станислава Генадиева: Нещо не разбрах за какви извинения става дума, Вие не прочетохте ли заповедта!!! Местата, на които са залепени плакатите не са забранени! Още повече, че това също се водят подпорни стени, нито са спирки, нито са електрически стълбове, а още по-малко са сгради общинска собственост! Така, че г-н Матев, ходете да си пиете кафе в не дотам престижните кафенета и да си правите кампанията, вместо да се заяждате за неща, които са ясни като бял ден!

Вихрен Матев - Госпожо Генадиева, чудя се как ще управлявате като още от сега не четете, а интерпретирате съдържанието на документите! В споменатата от Вас заповед и както всеки може да се увери - става въпрос за "подпорните стени на МАГИСТРАЛАТА", а не на градинките пред кметството в кв. Църква! Пред кметството в кв. Църква никога не е имало магистрала! Моля Ви още веднъж - коригирайте се, защото това е във Ваш интерес! Потресаващо е как стоически защитавате незащитими тези и как упорито държите затворени очите си за истината! А за кафето ми - не се притеснявайте! Отдавна не си го пия там, където се обръщат към мен на "ти"...

Христиан Даскалов: Стаси, тълкувам като студент в сферата на административните науки. Пространството пред кметство Църква не е разрешено за разлепване на плакати. Само пътен възел Църква и подпорните стени на магистралата са разрешени. Изрично указани като забранени в т. ІІ са др. пространства, но без значение дали инфраструктурата около кметството е изредено в тези членове, щом не фигурира в т.І (разрешените места), значи вече е на лице нарушение по т.І на заповедта, а именно лепене извън разрешените места. В допълнение предполагам околната на кметство Църква инфраструктура е публична общинска собственост, което също потвърждава нарушението.

Вихрен Матев - Благодаря, Христиане! Не исках да се заяждам с госпожицата/жата. Но ми омръзна млади хора като нея да не гледат истината в очите, да повтарят до втръсване като някакви Гьобелсови папагали очевидни неистини и отгоре на всичко - да се държат грубо и невъзпитано! Опазил ни Бог от такива управници...

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини