Проект за управление: За нов стил на работа в Община Перник

Вихрен Матев

Уважаеми съграждани,

Годините на непрекъснат и продължителен преход ми доказаха, че партиите в сегашния им вид не защитават интересите на гражданите.

Партиите отдавна спряха да представляват нашите интереси и се превърнаха в убежище на кариеристи и прелитащи от една партия в друга послушни чиновници с едничката цел - да са винаги на власт! Крайно време е да вземем нещата в собствените си ръце и да докажем, че знанията, уменията и кадровият потенциал се намира не в партиите, а сред самите насУбеден съм, че Перник може да върви напред само ако обедини всичките си граждани, ако избере най-достойните от тях да го водят и им даде възможност да покажат какво могат да направят като кметове, общински съветници и общински служители в Пернишката община!

Имам удоволствието да ви представя своят план за управление на Община Перник. Вярвам, че ще схванете разликите между моят план и това, което другите ви предлагат! Очаквам да подходите към тези избори с разум и на 23.10.2011 г. да ме подкрепите с Бюлетина №10 в двете листи - за Кмет и Общински съветници!

КАКВО СМЯТАМ ДА НА ПРАВЯ:

  1. В града:
  • Ще спра незаконосъобразното разходване и отклоняване на средства от бюджета на общината! Ще държа лично отговорни всички служители, които са допускали или продължват да допускат разхищаване на финансови средства!
  • Ще наложа нова организация и ще поставя високи изисквания към всички общински служители за да могат те да ни обслужват качествено и в срок! Общината ще бъде образцова структура, предоставяща висококачествени услуги на гражданите си! Удовлетвореността на гражданите от общинските услуги ще бъде единствен измерител на компетентността на всеки общински служител!
  • Ще поканя най-добрите професионалисти и експерти за да работим заедно за Перник!
  • Ще направя работата в общината напълно прозрачна, в съответствие със закона и базирана на постиженията на науката, техниката и новите технологии! Интернет ще бъде основното средство за комуникация, взаомодействие и организация на информационните потоци в общинската администрация. Всички обществено значими документи ще бъдат публикувани в сайта на общината. Ще бъде довършен проекта за електронна община, която да предоставя достъпни и разнообразни услуги на гражданите чрез Интернет.
  • Ще проуча и използвам най-добрите общински практики както в България, така и в чужбина! Ще ползвам опита на хора, живяли и работили в чужбина, както с българско, така и с гражданство от страни на Европейският съюз. 
  • Ще продължа и ще доразвия направеното от предишните ръководства на общината с цел спечелване на средства по нови Европейски проекти!
  • Ще работя с представителите на бизнеса в общината за създаване на публично-частни партньорства с цел реализиране на значими инфраструктурни и социални проекти: Пътища, водопроводи, канализация, видеонаблюдение, газификация, комуникации и др.
  • Малките и средните фирми ще получат шанс да се включат в работата на общината по изграждане на достъпна и красива градска среда! Ще прекратя порочните практики едни и същи фирми да печелят всички обществени поръчки.
  • Ще внедря научно обоснована организация на движението в града ни; с разрешен завой на дясно при червен светофар! Ще премахна ненужните ограничения на скоростта по пътищата и скоростната магистрала. Ще отворя за движение улицата пред МВР - Перник. Ще бъда против въвеждането на Синя зона!
  • Превръщането на град Перник в чист град с европейски облик ще бъде приоритет в моята програма! Ежедневното почистване на града ни ще отиде в ръцете на общината! Ще бъде закупена съвременна и високопроизводителна техника за улесняване на труда на хората, заети с почистването и озеленяването.
  • Ще наблегна на озеленяването и поддръжката на зелените площи в целия град!
  • Ще работя за премахването и рехабилитацията на старите индустриални зони и неизползваните и негодни промишлени сгради! Ще работя върху проекти за придаване на нови съвременни функции на тази остаряла, рушаща се и често заплашваща здравето и живота на хората остаряла инфраструктура.
  • Ще изградя спортни площадки, кътове за отдих и вело-алеи. Приоритет за мен ще бъде изграждането на спа-комплекс със закрити и открити плувни басеини, подходящ за целогодишно ползване! Представителите на бизнеса в Перник ще бъдат поканени да участват в осъществяването на тези начинания на базата на публично-частното партньорство.
  • Ще се интересувам постоянно от вашите желания и очаквания и ще търся начини и средства за да ги осъществя.

        2. На село:

  • Ще настоявам избраният от вас или назначен кмет или наместник да изработи и прилага стратегия за развитието на населеното място с участието и съдействието на жителите му, като се вземат предвид характеристиките и потенциала на съответното населено място.
  • Ще проуча къде са общинските земи и ползват ли се те по предназначение за земеделски нужди!
  • Ще проуча възможностите за извличане на полза от изоставените или неизползвани общински сгради по селата.
  • Ще работя за партньорство между селските земеделски кооперации и общината с цел оптимална и взаимноизгодна експлоатация на земите, собственост на общината!
  • Ще съдействам за създаване на тържище, където земеделците от селата да могат свободно да изнасят стоката си и да я продават на търговците на дребно!
  • Ще търся европейско финансиране за засаждане на нископродуктивните и труднодостъпни общински земи с високоенергийни растения за продажба на международния пазар или производство на отоплителна енергия!
  • Ще държа вашия кмет или кметски наместник лично отговорен за качеството на работата, която извършва за вас!
  • Ще продължа и ще доразвия направеното преди мен за спечелването на средства по европейски проекти за развитие на селските райони в общината!

Вихрен Матев,

Независим кандидат за кмет на Перник,

подкрепен от ПП "Другата България"

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини