Вихрен Матев внася жалба до ЦИК срещу Трендафилов

Жалба срещу председателя на ОИК Петър Трендафилов ще подаде в ЦИК  кандидат-кметът Вихрен Матев.

Председателят на комисията де-факто не е в отпуска и продължава да си изпълнява задълженията като Директор на пощата в Перник, твърди Матев.

„Същият ежедневно се явява на работното си място и подписва документи по ежедневната дейност на предприятието“, пише в жалбата на кандидат-кмета до Централната избирателна комисия.

Като доказателство той прилага и служебен документ, подписан от Трендафилов на 28.09.2011 г. в качеството му на директор на пощите в гр. Перник.

Освен това като доказателство за твърденията си, Вихрен Матев посочва и изказване на Трендафилов, в което той сам потвърждава, че не вижда нищо лошо в това да изпълнява служебните си задължения в ОИК заедно с тези на директор на пощата. Освен това пред свидетел председателят на ОИК в Перник признава и, че ежедневно посещава работното си място в пощата за да разписва различни документи.

В чл. 18 ал. 4 от Изборния кодекс е посочено, че лицата, включени в състава на избирателните комисии, се освобождават от служебните им задължения за времето, необходимо за работата им в съответната комисия. За това време те ползват неплатен служебен отпуск, който се зачита за стаж по специалността, или по тяхно искане - полагащия им се платен годишен отпуск.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини