Трендафилов: Всеки ден подписвам документи в пощата. А с Вас ще се видим в съда...

Петър Трендафилов

"Всеки ден ходя да подписвам документи в пощата. А Вас какво Ви интересува това?" - това е споделил днес самият Председател на ОИК - Перник, Г-н Петър Трендафилов пред кандидата за кмет на Перник, Г-н Вихрен Матев!

Това самопризнание на представителя на ГЕРБ в ОИК Трендафилов би трябвало автоматично да го изхвърли от стола на Председател на ОИК!

Според изборния кодекс - Трендафилов трябва да е в платен годишен или неплатен отпуск за времето, в което изпълнява задължебията си в ОИК! Същият би трябвало да назначи временно изпълняващ длъжността му, който да изпълнява задълженията му по време на отпуск! Трендафилов няма право да разписва каквито и да било документи по време на отпуск за да не се оказва натиск на избирателите по време на предизборната борба, сподели Матев пред репортер на perunik.com!

След като Вихрен Матев е изразил своето недоумение от самопризнанието на Трендафилов, че Председателят на ОИК едновременно продължава да изпълнява служебните си задължения като Директор на пощата, заедно със задълженията си в ОИК - Трендафилов го е заплашил с думите: "С Вас ще се срещнем в съда!"

Напомняме на читателите ни, че в Изборният кодекс, в чл. 18 ал. 4 от същия е записано: „Лицата, включени в състава на избирателните комисии, се освобождават от служебните им задължения за времето, необходимо за работата им в съответната комисия. За това време те ползват неплатен служебен отпуск, който се зачита за стаж по специалността, или по тяхно искане - полагащия им се платен годишен отпуск

"Още утре ще обжалвам пред ЦИК неправомерното поведение на Г-н Трендафилов", сподели Г-н Вихрен Матев пред репортер на perunik.com! "С подобно поведение и непознаване на Изборния кодекс - председателя на ОИК - Перник е заплаха за честното и почтено провеждане на изборите", допълни също той!

Perunik.com е готов да даде трибуна на Г-н Трендафилов, от която той може свободно да се възползва, да изрази мнение и да опровергае или потвърди така изнесената информация!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини